18 de febrer del 2014

L'escola pública en perill


La Plataforma d'Ampes de Cerdanyola (PAC) vol comunicar la seva posició davant el tancament de línies de P3 a la nostra població
 
Davant la incertesa de la informació oferida per l'Ajuntament pel que fa la pre-inscripció escolar per al curs 2014-2015, les famílies estem neguitoses i preocupades per quin serà el mapa escolar a Cerdanyola per al proper curs. Sembla ser, per les informacions que arriben per diferents bandes, que es tancaran dues línies de P3 per al proper curs a la nostra població, les línies dels CEIP Carles Buïgas i Serraparera, a més de la possibilitat del tancament d'una tercera línia, que es decidirà segons inscripcions. Ni des de la Generalitat ni des de l'Ajuntament s'informa d'aquesta decisió a la població.
 
Des d'aquest comunicat volem denunciar públicament la falta de transparència i tardança per part de les administracions a l'hora d'informar a les famílies de Cerdanyola de les decisions, negociacions i pactes a que han arribat amb la Generalitat.
 
En l’últim any la PAC s'ha ofert reiteradament al Govern de l'Ajuntament i a la regidoria d'educació per  organitzar taules de treball i participar en les reunions per fer sentir la veu de les famílies i la comunitat educativa en aquestes negociacions, i així encarar el futur de l'educació pública a Cerdanyola amb una línia de treball conjunta i consensuada. En cap moment d'aquest procés se'ns ha permès participar com a part implicada, només anecdòticament i de manera residual i per la persistència i la insistència de la PAC en presentar-se a reunions sense convocatòria prèvia.
 
La PAC defensa:
 
- El no tancament de línies a Cerdanyola. Segons les dades demogràfiques el proper curs 2015-2016 a Cerdanyola es necessitaran dues línies de P3 més. Si aquest any no es tanquessin cap de les línies existents, es podrien reduir ràtios i proporcionar una major qualitat en l'educació. Aquest any ens donaria temps a treballar conjuntament polítics i comunitat educativa per proporcionar la solució més beneficiosa per el nostre poble cara el curs 2016-2017 No volem més retallades en educació. La formació dels nens/es d'ara determinarà el futur del nostre país. Si retallem en educació estem posant en joc el futur de la nostra comunitat.
 
- Una escola pública de qualitat. Per això demanem que s'apliquin les retallades també a l'escola concertada, escoles on no tothom hi pot accedir en igualtat de condicions. Si es retallen tres línies de l'escola pública per al proper curs, Cerdanyola passarà a tenir una oferta d'un 40% d'escola concertada i un 60% d'escola pública aproximadament. Volem que els recursos i els diners públics es destinin a mantenir els serveis públics.
 
Per al bé de totes i tots, defensem l'Escola Pública de Qualitat!!!!
 
Per més informació o ampliar qualsevol dubte podeu posar-vos en contacte amb la PAC al correu paccerdanyola@gmail.com
 
Podeu fer-vos seguidos de la PAC mitjançant les xarxes socials
Facebook
 
I Twitter  @P_A_Cerdanyola
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada