17 de setembre del 2020

L'escola és dels infants

L’escola als infants!

Els espais de l'escola no es toquen!


Feu una ullada a aquestes imatges: què hi veieu?



Algunes us fixareu en les construccions, altres en l'actitud d'algun nen o nena, altres potser en els colors... Però segur que la majoria hi veieu el mateix que nosaltres: espais de joc i aprenentatge on infants plens de curiositat busquen, toquen, agafen, munten i desmunten, dibuixen, escriuen, parlen, ploren i riuen.

Són els "espais" d'educació infantil de l'escola Les Fontetes de Cerdanyola del Vallès (més fotos aquí), on l'alumnat més petit de l'escola fa anglès, teatre, construccions, joc simbòlic i art.

I el Departament d'Educació què hi veu? Metres quadrats!

Tal qual: els Serveis Territorial del departament buscaven uns locals per instal·lar provisionalment les oficines dels Serveis Educatius de Cerdanyola (EAP, CLIC i Centre de Recursos), i com que sembla que l'Ajuntament no els va donar cap altra opció, van escollir l'escola Les Fontetes. Fins aquí cap problema: aquest col·legi estava pensat per molts més alumnes dels que rep actualment, per tant té aules buides que es poden aprofitar per a altres funcions.

Però no, les aules buides no els agraden: volen fer fora els infants dels seus espais i instal·lar-se justament allà! No ens malinterpreteu, entenem que qualsevol persona vulgui treballar en uns espais amples i lluminosos com aquells. El que trobem sorprenent, inoportú i del tot injust és voler apropiar-se de les aules dels infants, i encara més si aquesta voluntat la manifesten els responsables de l'educació de les nostres filles i fills!

Trobem aquesta decisió absurda, inoportuna i injusta, per tant la rebutgem rotundament!

No acabem d'entendre per què el departament d'Educació s'ha encapritxat en voler les aules dels "espais" quan hi ha altres sales disponibles, però estem ben segures d'una cosa: 

L'ESCOLA ÉS PER ALS INFANTS,

i així ho defensarem sempre!


AFA Les Fontetes



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada