13 d’abril del 2013

Fam i guerra a Catalunya. Memòries i estratègies de supervivència 1936-1959

A partir del 12 d'abril i fins el 16 de juny es podrà veure al Museu de Ca n'Oliver l'exposició "Fam i Guerra a Catalunya. Memòria i estratègies de supervivència 1936-1959". Es tracta d’una petita mostra itinerant produïda pel Museu Etnològic de Barcelona orientada a recordar les dures condicions de vida de la població durant un període crític de la nostra història recent com és la Guerra Civil espanyola i la Postguerra.
A partir d’uns petits textos, testimonis orals i diversos objectes que durant anys van formar part de la vida quotidiana de la gent, l’exposició fa un recorregut per aspectes com els bombardeigs de les poblacions, la recerca d’aliments, la dieta, l’estraperlo, les malalties, etc. Circumstàncies que van marcar profundament l’imaginari col·lectiu de tota una generació.
S'ha preparat el següent programa d'activitats complementàries a l'exposició:
Divendres 26 d'abril a les 18.00 h
Cuinar amb el que hi ha (Taller d'aprofitament amb el Consorci per la Gestió de residus del Vallès Occidental)
Dissabte 18 de maig a les 18.00 h
De la creació artística a l'art de supervivència (Visita guiada a les exposicions dels Museus de Cerdanyola)
Dimecres 5 de juny a les 18.30 h
Cerdanyola i els cerdanyolencs: memòria d'un temps de fam (Taula rodona amb testimonis i amb l'historiador Josep lluís Negreira)
Dijous a les 18.30 h i dissabtes a les 12.00 h
Fam i guerra a Catalunya (Visita guiada a l'exposició)
Totes les activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia per participar-hi. Per a més informació no dubteu en trucar-nos al telèfon 93 692 33 22 o escriure'ns a l'a/e museucanoliver@cerdanyola.cat.
Esperem que tan l'exposició com les activitats previstes siguin del vostre interés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada