29 de setembre del 2016

L'okka. Joc literari a la Biblioteca

Bona tarda

El dia 3 de noviembre (fins el 31 de març) s’iniciarà  un joc literari, l’OKKA, a la Biblioteca Central de Cerdanyola (BCC),  i ens agradaria comptar amb la vostra col·laboració animant els vostres alumnes a participar-hi.


 • L’hem ideat com a un joc. El component lúdic és la base en què es mouen tota la resta de components. 
 • Hi ha un suport físic, el taulell, on poden veure com es desenvolupa la partida. Cada participant disposa d’una fitxa amb el seu nom. 
 • S’han creat tota una sèrie d’elements gràfics que el fan molt atractiu i un vocabulari propi del joc. 
 • S’han introduït elements de misteri, d’atzar i de treball de col·laboració que creen expectació.
Es treballen moltes competències:

 • Principalment la lectura i amb ella la comprensió i l’ampliació de vocabulari. Els participant han de llegir un mínim de cinc llibres. 
 • L’expressió escrita: 
 1. Han de fer recomanacions literàries 
 2. Els hi proporcionem un “carnet d’aventurer”, on han de portar un diari de les lectures que realitzen i de les probes realitzades, que els permet reflexionar sobre el que llegeixen i aprendre a aprendre.
 • Al tractar-se d’un joc que es desenvolupa en cinc mesos 
 1. Desenvolupen la capacitat de compromís a l’acceptar les seves normes. 
 2. No es busca la competitivitat sinó la col·laboració per arribar a un fi comú: obrir el cofre que amaga un tresor a la casella final.
 • Les caselles clàssiques (oca, pont, pou, garjola...) tenen associades proves literàries (mots creuats, endevinalles, sudokus) que els ajuden a ampliar la seva cultura  general.
Des de la BCC esperem que us hagi agradat aquesta nova proposta i que ens ajudeu a fer-ne difusió per a què molts infants de Cerdanyola hi participin.

En els propers dies, us farem arribar uns cartells de l’Okka, us agrairíem que també els pengéssiu en un lloc molt visible.

Moltes gràcies!

Atentament

Cristina Mier Vega

Pl.Enric Granados, 1
08290 Cerdanyola del Vallès
Tel. 93 580 76 02
miervc@diba.cat
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada