17 de novembre del 2016

[Televisió] Cohesió, solidaritat i funció social.

Avui dimecres 16 de novembre fem el segon programa de la tercera temporada de “El Vallès Educa” a Canal Terrassa (21:00/23:00) i a Vallès Oriental TV (19:00). Durant el programa veureu tres reportatges projectes educatius que ajuden al creixement acadèmic dels alumnes, però al mateix temps es demostra la importància de les escoles socialment parlant. Projectes on es treballa la cohesió del municipi, la solidaritat i la funció social.

Al primer reportatge visitem el barri de Can Tries de Viladecavalls i la seva Escola Roc Blanc. Un nucli urbà separat per 4km del centre de la vila.  L’Ajuntament ha posat en marxa el projecte Vilasona, unes sessions de música que es desenvolupa als dos centres de primària del poble i a l’escola de música i que té com a objectiu crear, al llarg dels anys, una orquestra municipal amb els alumnes de les dues escoles i crear uns lligams que ajudin a vertebrar encara més el municipi.

Al segon reportatge coneixerem un projecte educatiu que es desenvolupa a totes les escoles de Castellar del Vallès. Nosaltres hem visitat l’Escola Bonavista per conèixer el projecte Situp-Alça que té com a objectiu mostrar als nens i nenes la importància de la higiene postural. Gràcies a la col·locació de les alces, a més, s’ajuda a nens i nenes del municipi amb lesions neurològiques que no poden caminar.

Tancarem el programa visitant l’Escola Simeó Rabasa de Martorelles per conèixer el projecte d’Òpera que estan desenvolupant els alumnes de cinquè. En la fase del projecte que ara mateix es troben, és tant important  la música  com  la creació de dinàmiques que han de donar més cohesió al grup classe.

Com sempre, agrair-vos l’atenció prestada i recordar-vos que ens podeu proposar reportatges als nostres correus electrònics:

 
elvalleseduca@gmail.com

Salutacions cordials,

Ramon Burgués i Roa
Director “EL VALLÈS EDUCA”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada