28 d’octubre del 2013

Esglèsia Vella de Sant Martí i Castell de Sant Marçal

Com cada any, amb motiu de la festivitat de Tot Sants i Difunts, s'han programat unes Jornades de Portes Obertes a l'església Vella de Sant Martí. Aquest temple es va construir a començament del segle XVII sota la direcció del mestre d'obres terrassenc Pere Pomés. El context d'expansió del camp català del moment, obligava a construir una nova parròquia que facilités l'accés a l'església de la gent que havia fet els masos a la plana. 

Si encara no heu tingut l'oportunitat de visitar-lo, animeu-vos a descobrir aquest imponent edifici de tradició gòtica amb elements renaixentistes i reformat en època barroca. El mes de març d'enguany es van presentar els treballs de restauració duts a terme els darrers anys. Amb el màxim rigor i seguint tota la documentació existent s'han reconstruït, entre d'altres elements: la façana, la decoració del sostre i part de la  pavimentació de la nau.  

Donada l'excel·lent acollida de l'anterior edició, s'han ampliat els horaris de visita i l'església estarà oberta al públic el divendres 1 de novembre, dia de Tot Sants, així com el cap de setmana del 2 i 3 de novembre de 10.30 a 14.00h i de 16.00 a 18.30h

Aprofitem l'avinentessa per recordar-vos que el diumenge 3 de novembre es faran dues visites guiades pels vols del castell de Sant Marçal, a les 11.00 i les 12.30h. Per participar cal inscriure's prèviament a l'Ateneu de Cerdanyola al 93 591 41 33, el plaç d'inscripcions acaba el 31 d'octubre. L'activitat és per a majors de 10 anys i té un preu de 3,00 € per persona.

Si us organitzeu bé l'agenda del proper diumenge podreu veure, en un sol matí, dos emblemàtics edificis del patrimoni històric de Cerdanyola del Vallès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada