13 de novembre del 2013

Agenda 16 i 17 Novembre

El proper cap de setmana podreu gaudir de les següents activitats a la nostra ciutat:

Dissabte 16 de novembre a les 17.30h el Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver acollirà el taller-demostració "Remeis casolans o la medicina de sempre". Per tancar el programa d'activitats organitzat amb motiu de l'exposició "La medicina en l'època romana", us proposem una activitat que ens acosta als remeis tradicionals que fins fa ben poc es feien servir de manera habitual a les cases. De la mà de Cristina Martí Ribas, autora del llibre La farmaciola natural, descobrirem unes pràctiques basades en els coneixements ancestrals sobre els usos tradicionals de plantes, minerals i altres matèries. En acabar la demostració, els assistents podran preparar un remei per endur-se a casa i participar en la darrera visita guiada que es farà a l'exposició. L'activitat és per adults, tot i que també poden anar-hi nens, és gratuïta i no cal inscripció prèvia.
Si encara no heu tingut l'oportunitat de visitar la mostra sobre la medicina romana, us recordem que l'exposició encara romandrà amb nosaltres uns dies més. I que, a més de la del dissabte, el dijous 14 també es farà una visita guiada gratuïta a les 18.30h.  
 
Diumenge 17 de novembre a les 11.30h el Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver presenta "Què hem descobert el 2013?". El director de les excavacions farà una visita guiada a l'àrea d'excavació en que s'ha treballat aquest estiu. Una campanya que va comptar amb la participació d'estudiants de secundària dels instituts de Cerdanyola, així com també estudiants del Grau d'Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els assistents descobriran les noves dades que els treballs arqueològics han aportat al coneixement del poblat ibèric de Ca n’Oliver, especialment pel que fa el seu sistema defensiu basat en l’alternança de fossats i torres. L’activitat és gratuïta, no cal inscripció prèvia i està recomanada per a majors de 12 anys.
 
 
Diumenge 17 de novembre de 10.00 a 14.00h: "Els temples de la vall de les Feixes". Amb motiu de l'Aplec de Sant Iscle, els dos temples de la vall de les Feixes faran Jornada de Portes Obertes. A més d'aquestes jornades, a l'ermita de Santa Maria de les Feixes es farà una visita guiada a les 11.00 i un altre a les 12.30h i a l'església de Sant Iscle només hi haurà una visita a les 11.00h. Els participants podran descobrir la història d’aquests dos edificis religiosos que han marcat la història d’aquesta vall de Collserola i de Cerdanyola. En el cas de Santa Maria de les Feixes també es donaran a conèixer els treballs de restauració que s’hi han fet i que està previst fer en el futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada