18 de gener del 2020

Defensem el P3 de Les Fontetes, defensem l'ESCOLA PÚBLICA!

El departament d’Educació vol deixar d’oferir places de P3 (primer curs d’educació infantil) a l’escola Les Fontetes per al curs vinent. Els seus arguments són que hi ha molta més oferta que demanda («sobrarien» 50 places), i que, atès que la nostra escola té poca demanda, és la millor candidata per patir aquest tall. A més, la vénen com a mesura contra la segregació!

Com que es tracta de l'única línia de P3 de l'escola, la conseqüència més immediata seria que aquelles famílies que tenen un infant a l’escola i un altre que entraria a P3 el curs vinent haurien de tenir els seus fills o filles en escoles diferents. Com que, amb el ritme de vida que portem, això és insostenible, acabarien portant la o les criatures més grans a la mateixa escola de la petita (si és que hi ha plaça!). La mateixa dinàmica es repetiria els cursos següents. El problema de recol·locar els infants es traslladaria de l’àmbit públic a l’àmbit domèstic.

Imagineu-vos una escola que va perdent alumnat poc a poc, de cursos diferents. Imagineu-vos com es podrien sentir les criatures que veuen marxar un company, després una altra, que troben les aules cada cop més buides. L’experiència d’una mort lenta de l’escola podria comprometre seriosament la integritat psicològica de les criatures.

Ho trobem injust i inhumà!

El plantejament del Departament revela una interpretació racista del problema de la segregació: és Les Fontetes l’única escola segregada del poble, només perquè hi ha molts infants immigrants o fills d’immigrants i de pell fosca??? La segregació escolar és un problema de tot el poble, no solament del nostre col·legi!

El Departament va practicant el tancament de línies de P3, al nostre poble i a tot arreu, des de fa anys, sempre a l’escola pública i mai a l’escola concertada. A Cerdanyola, mentre es tancaven línies a l’escola pública, s’afegia una línia a una escola concertada. L’excusa: les concertades tenen convenis que no es poden violar (però es podrien deixar de renovar?), i a més tenen molta demanda.
Nosaltres pensem que la defensa de l’escola pública passa per altres lògiques: escola per a tothom, escola de barri, escola plural...

D’altra banda, ens sembla una gran contradicció que es faci això en un barri on hi ha obres de renovació, i un pla per la construcció de 258 habitatges! On haurien d’anar les criatures petites que arriben al Carrer Santa Teresa?
A més a més la nostra escola rep famílies veïnes de Montcada i Ripollet (per tant, fora dels càlculs de la demanda del municipi), que no tenen altres escoles a prop: que haurien de fer, aquestes famílies? Com ho veu la Mancomunitat educativa de Cerdanyola, Montcada i Ripollet?

Per totes aquestes raons, considerem que el problema del tancament del P3 a Les Fontetes és de totes les famílies de la nostra escola, del barri, de totes les escoles de Cerdanyola i de tota la població, si és que valorem l’educació com a base del desenvolupament individual i social.

Defensem el P3 de Les Fontetes, defensem l’escola pública!

Properes convocatòries:
Dilluns 20 hi haurà Consell Escolar extraordinari amb la presència d'en Jesús Viñas, director dels Serveis Territorials.
És hora que les famílies i els simpatitzants li fem saber que l'estem observant. Veniu 📍dilluns 20, a les 16:30h i el rebrem al pati de l'escola!!!

DIMARTS 21 hi ha Consell Escolar Municipal a l'Ajuntament de Cerdanyola.
Demostrem que la defensa de l'escola pública ens preocupa i ens ocupa.
Veniu📍dimarts 21, de 17 a 19:30h davant de l'Ajuntament. Ens hi concentrarem, que notin que ens importa‼

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada