12 de desembre del 2020

Regalem! Intercanviem!

                                       

 

    Estem a punt de començar les vacances de Nadal, enguany no tindrem gaire festa però sí podrem tenir regals! Ja sabem que als nostres infants els fa il·lusió rebre una sorpresa sota l’arbre, sota la manta del Cagatió o dins del mitjó... I com la canalla de tot aprèn, podem aprofitar el nostre regal per ensenyar-li alguna cosa molt important! 


Vivim en una societat consumista, on sovint comprem objectes per desfer-nos-en després de poc temps (uns anys potser la roba i les joguines, uns minuts les bosses i els envasos que les envolten!). Sabem que així estem destrossant el planeta, que extreure el material, transportar-lo, transformar-lo en un objecte d’ús, transportar-lo, comercialitzar-lo, utilitzar-lo i finalment llençar-lo són processos que causen contaminació, soroll, problemes de salut, de viabilitat, violació dels drets laborals i humans de les persones i també guerres. Cada cop que comprem un objecte nou, encara que no hi pensem, estem contribuint a tot aquest desastre ecològic i humà

 

Però aleshores hauríem de renunciar als regals de nadal? No pas!

Podem fer-los d’una altra manera: l’intercanvi! Segur que tenim a casa alguna cosa que no fem servir però està en bones condicions: deixem que l’aprofiti algú més! I si això ho fem entre moltes persones, segurament cadascuna trobarà alguna cosa que li agrada per regalar a la o les seves criatures.

Recordeu l’èxit que van tenir els mercadets d’intercanvi de disfresses i de joguines a la nostra escola?