Comunicat de l’AFA Escola Les Fontetes sobre un possible compromís per la ubicació del Servei Educatiu de Cerdanyola a l’Escola Les Fontetes.
El passat 12 de novembre el director dels Serveis Territorials (SSTT) del Vallès Occidental (Departament d’Educació) Jesús Viñas va llançar un ultimàtum a la comunitat educativa de l’escola Les Fontetes, que si no es presenta una ubicació alternativa per al Servei Educatiu (SE) de Cerdanyola de seguida procedirà a executar la seva decisió de desmuntar quatre aules d’educació infantil que es fan servir actualment per als «racons», i adaptar-les a acollir les treballadores del SE.
L’Ajuntament de Cerdanyola, que va expulsar el Servei Educatiu del seu local al carrer Escoles el 2015 i que ara, davant la impossibilitat de les treballadores d’aquest servei de suport a les escoles de seguir treballant en la seu actual al c. Clota (també de l’Ajuntament) per raons d’insalubritat, no ofereix cap altre local ni definitiu ni provisional i es deslliga de tota responsabilitat al·legant que no és competència seva sinó de la Generalitat.
Pressionada davant l’amenaça de desnonament de les aules del parvulari o d’expulsió del Servei Educatiu de la ciutat, i abandonada per l’Ajuntament que en els últims dies no ha donat cap senyal de col·laboració, la comunitat educativa de l’escola, amb la voluntat de salvar les aules d’Educació infantil, facilitar que el Servei Educatiu es mantingui al municipi, i resoldre un conflicte que s’ha exacerbat i allargat més del necessari, presenta una proposta de compromís per ubicar el Servei Educatiu n. 5 del Vallès Occidental a l’Escola Les Fontetes, amb la condició de que ara mateix s’ocupin espais que no es fan servir per activitats escolars i que les obres majors per adaptar l’espai a les exigències del SE es facin a l’estiu i tinguin en compte també les necessitats de l’escola.
En el document presentat ahir 19 de novembre al director de Serveis Territorials, informant-ne també la coordinadora del Servei Educatiu Montserrat García i el regidor d’Educació David González, s’insisteix sobre la necessitat de mantenir i potenciar els espais d’Educació Infantil, en coherència amb l’objectiu de revitalitzar l’escola, i es presenta una solució que inclou un accés independent des del primer dia, tot l’espai necessari per treballar en equip – quan tornin a la feina presencial, rebre docents i famílies i guardar la biblioteca de recursos. També es plantegen tres possibilitats d’ubicació definitiva, entre les quals una preveu que s’instal·lin a l’ala nord de la tercera planta de l’edifici principal (amb un espai total superior al que demanaven). Una part d’aquesta ala està disponible ara mateix i es podria començar a adaptar amb intervencions menors; l’altra part s’hauria d’adaptar durant l’estiu amb la construcció d’un ascensor extern que els garantiria accés independent i a més es podria fer servir per part de l’escola per acollir algun infant, treballadora o familiar amb mobilitat reduïda, ja que actualment no podrien accedir a bona part de les aules ni despatxos.
Des de l’AFA considerem que aquestes propostes representen un compromís acceptable que d’una banda implica una adaptació per part de l’escola i també del Servei Educatiu, de l’altra busca una convergència entre les necessitats de l’una i de l’altre. I sobretot, no perjudica el desenvolupament del projecte educatiu del centre ni el treball de revitalització de l’escola.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada