6 de març del 2018

 
 
Benvolgudes famílies de l’AMPA,  

Ens adrecem a vosaltres des del col·lectiu feminista La Figa Rebel de Cerdanyola per tal d’informar-vos que el proper 8 de març, amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, s’ha convocat vaga general feminista de 24h. Es tracta d’una vaga que va més enllà del que s’identifica com a atur laboral ja que es pretén que sigui transversal. Com la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida, la vaga ha assoleix també altres treballs i espais: com el de cures, consum, vida estudiantil i associativa, entre altres.

Els motius de la vaga i algunes de les moltes reclamacions s’han agrupat en aquests quatre grans blocs:

.VIOLÈNCIES: perquè les violències masclistes són una forma de dominació; és intolerable que no puguem ser autònomes, propietàries de les nostres vides, dels nostres cossos; expressar-nos o simplement, caminar pels carrers sense por. No tolerarem cap manifestació de violència contra les dones. Diem PROU a totes les violències que patim en tots els àmbits i espais de les nostres vides: a la llar, a la feina, als espais públics: transport, carrers, places; amb la parella, a la família, dins l’entorn laboral, als bars, mercats, a la societat i a les institucions de l’Estat.

.COSSOS: el control de la nostra vida reproductiva és un instrument del patriarcat per tractar de sotmetre dones, lesbianes i persones trans. El dret a decidir com a dret de justícia social, expressar-nos i viure en llibertat, diferents formes de sexualitat, maternitat i la pròpia identitat. Els drets sexuals i reproductius tenen relació amb el cos i la nostra subjectivitat, així com amb les condicions socials, culturals i econòmiques que vivim.

.FRONTERES: perquè som conscients de les diferents posicions per les que passa cadascuna de nosaltres, segons l’origen, la classe, l’edat, l’orientació sexual, la identitat de gènere i les diversitats funcionals, volem combatre cada forma de masclisme en les seves interseccions amb els altres sistemes de poder com el racisme i el capitalisme. Volem generar aliances que desafiïn aquestes divisions binàries i fictícies entre “nosaltres” i “els altres”.

.ECONOMIA: perquè posem la vida al centre, per això defensem vides dignes on totes les persones, arreu del món, puguem accedir als recursos necessaris per cobrir les nostres necessitats en condicions d’igualtat i de sostenibilitat ambiental.

El patriarcat i el capitalisme, amb la seva lògica del benefici i l’acumulació, van en contra del que proposem, generen fortes desigualtats, relacions de poder i destrucció dels recursos i de les condicions necessàries per a una vida digna.

Defensem el feminisme, anem cap a una trasformació radical de la societat, de la cultura, de l’economia i de les relacions!

Per concloure, dir-vos que us encoratjem a secundar la vaga el proper 8 de març i a participar de la seva organització prèvia al poble. Volem informar-vos de la creació d’un comitè de vaga en el qual es parla sobre la organització prèvia i les activiats i accions que es realitzaran el mateix dia 8 de març. Ens reunim els dimarts a les 19h a l’Ateneu, l’assemblea és oberta i no mixta.

Si voleu més informació només cal que ens escriviu a aquest correu electrònic o bé visiteu la pàgina web https://www.vagafeminista.cat . Us adjuntem el cartell d’informació de la vaga i del comitè, i una altra imatge en la qual informa dels drets que totes tenim de fer vaga.


NOSALTRES MOVEM EL MÓN, ARA L’ATURAREM!


___________________________________________

La Figa Rebel
col.lectiu feminista i anticapitalista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada